In ons assortiment vind je een heleboel verschillende patroonmerken, waaronder Burda, Voque, Simplicity, Butterick, Kwik Sew, McCall's en ga zo maar door. Wist je dat je bij ons alle patronen op maat kunt zoeken? Dit maakt jouw zoektocht naar het juiste patroon een stuk eenvoudiger! 

Elk merk patronen is uniek en daar vertellen wij je graag meer over. Vandaag kom je meer te weten over het patroonmerk Burda.

Burda is een Duits patroonmerk wat bekend is geworden door het zelfmaakmodetijdschrift met patroonbladen. Naast dit tijdschrift brengen ze twee keer per jaar nieuwe patronen uit, die passen bij het seizoen en meegaan met de trends.

Hoe is Burda eigenlijk ontstaan?

Aenne Burda is de oprichtster van Burda. Haar visie 'elke vrouw kan zelf haar mode individueel samenstellen' zien we op een geweldige manier terug in haar onderneming. Ze is begonnen met het zelfmaakmodeblad Burda Moden. Dit was meteen succesvol in Duitsland en snel daarna in allerlei omringende landen. Het modevaktijdschrift wordt zelfs sinds 1994 in China verkocht.

Het idee was heel eenvoudig voor het tijdschrift, namelijk ontwerp verschillende kledingstukken, maak hier foto's van en plaats deze in een tijdschrift met patroon en omschrijving. Dit idee is zo ontstaan om het naaien duidelijker en leuker te maken. De modellen gaan mee met de trends, de omschrijving geeft elke handeling in details weer en de patronen worden in verschillende maten aangeboden. 

Het tijdschrift heeft wel een naamsverandering gehad. Zo staat het blad inmiddels bekend onder de naam 'Burda Style'. Het is uitgebreid met onder andere tassen, schoenen, woonaccessoires en nog veel meer. 

Er zijn patronen in allerlei categorieën: jurken, topjes, rokken, grote maten, positiekleding, lingerie, strandkleding, (carnavals)kostuums en uiteraard ook mannen- en kinderkleding. Burda heeft sinds kort ook een nieuwe categorie uitgebracht: Youn Fashion. Deze lijn bestaat uit patronen welke speciaal voor tieners zijn ontworpen. Er zijn zelfs easy patronen voor als je pas net begonnen bent met naaien! Geweldig toch?

Burda

Wil je zeker weten dat je de goede maat besteld van het patroon kun je dit nameten door middel van de maattabel van Burda. Naast de normale maattabel heeft Burda ook  een maattabel voor kinderen.

Let wel op dat bij de Burda patronen de zijnaden niet in de patronen verwerkt zijn. Bijzonder is dat er punten op de patronen staan om zelf je patroon aan te passen naar jouw eigen lichaam. 

Wat is er nog meer van Burda?

Naast de patronen de tijdschriften heeft Burda ook kopieerpapier in 2 verschillende kleuren. Het kopieerpapier is handig te gebruiken met het Prym radeerwieltje om delen van het patroon over te nemen op de stof. 

Het werkt als volgt: leg een vel kopieerpapier onder de stof en volg met het radeerwieltje het patroon, de coupenaden, splitten, ect. Op de stof worden de lijnen zichtbaar waar je uiteindelijk overheen moet stikken. Dit scheelt veel tijd in het maken van jouw creatie. Een vel kun je meerdere keren gebruiken. 

Naast het kopieerpapier heeft Burda ook zijdepapier dit is geschikt voor gevoeligere stoffen en stoffen met een beschermlaagje zoals imitatieleer.

 

Burda heeft dus echt met iedereen rekening gehouden, voor ieder is er wel wat wils. Met de patronen van Burda ben jij uniek in jouw creatie!