Nu het iets frisser is 's avonds, trek je wellicht een vest aan. Mevrouw Zeeuwen haakte een kindervestje/bolero van Rico Creative Print Aran. Dit is een zacht haakgaren van 100% katoen, maar je kunt dit garen uiteraard ook gebruiken om mee te breien. Lees snel verder voor meer info!

Dit garen heeft een kleurverloop, vandaar de verschillende tinten turquoise. Liever een andere kleur? Het garen is in vijf kleuren verkrijgbaar.

Wil je geen kleurverloop? Dat kan! De effen variant, Rico Creative Cotton Aran, hebben we in meerdere kleuren.

 

 

Op een rijtje:

Garen: Rico Creative Cotton Print (Aran) Turkoois

Aantal bollen: 4 + restjes gekleurd rico katoen voor de bloem

Naalddikte: 5

Patroon: Alles is haken door Saskia Laan, blz. 107

Maat: 110

In het boek "Alles is haken" beschrijft Saskia Laan allerlei haakprojecten. Het is vooral ook een mooi boek om doorheen te bladeren! In dit boek staan ruim 25 haakpatronen, van modieuze sjaals en omslagdoeken tot vloerkleed en vrolijke lampionnen, allemaal om zelf te haken! Wij kozen voor het kindervestje/bolero. In het boek wordt mohair garen gebruikt. Dat is veel dunner garen dan wij gebruiken. Daardoor is het vestje minder open gewerkt. 

 

Mevrouw Zeeuwen deed er één week over om de bolero te haken.

 

Voor de opvallende kijker: naast ander garen zijn er nog twee verschillen met het origineel uit het boek. Zie jij ze?

...

De bloem is anders gehaakt en de mouwen zijn aangepast. Op de foto uit het boek is te zien dat de mouwen wijder uitlopen, maar Mevrouw Zeeuwen koos ervoor om de mouwen recht te maken. 

 

Omdat het materiaal katoen is, is dit een ideaal vestje voor de (na)zomer!