Deze toilettas is stoer, handig en ontzettend stijlvol: een perfect en origineel cadeautje om jouw Valentijn binnenkort mee te verrassen! In deze tutorial leggen wij stap voor stap uit hoe je dit cadeau kan maken.

toilettas

Je kan er zelf voor kiezen om wel of geen voering toe te voegen. Hierdoor bepaal jijzelf de moeilijkheidsgraad van deze creatie! 

BENODIGDHEDEN

 

benodigdheden

Stevige stof voor de buitenkant

Dubbel-deelbare rits

D-ring van 30mm

Tassenband van 17cm lang en 30mm breed

Taslan voor de voering (optioneel)

Om deze toilettas te maken, heb je ook een naaimachine nodig en een printer om het patroon uit te printen.

STAP 1

Stap 1

Print HIER het patroon uit op 100% en plak de twee delen aan elkaar. Vervolgens vouw je de stof en eventueel de voering dubbel op de vouwlijn en snijd je deze uit. Het patroon is inclusief 1 cm naaitoeslag.

STAP 2 

STAP 2

Plaats de rits met de goeie kant naar beneden op de stof en houdt deze op zijn plek door middel van de stof clips. Naai daarna met de naaimachine de ritssluiting vast met het daarvoor bestemde naaivoetje.

STAP 3

stap 3

Eén kant van de stof is nu vastgenaaid aan de rits. Vervolgens draai je de ritssluiting om met de goede kant naar boven en plaats je de andere rand van de stof op de goede kant van de rits. Gebruik de stofclips om de stof op z’n plek te houden en naai ook deze kant vast aan de ritssluiting.

STAP 4

stap 4

Draai de toilettas binnenstebuiten en open de rits. Draai vervolgens de naadtoeslag terug onder de ritssluiting en naai met een stiksteek vanaf de goede kant aan allebei de kanten dicht bij de rand.

STAP 5

stap 5

Sluit de rits halverwege. Snij vervolgens de tassenriem in twee stukken: een van 10 cm en een van 7 cm. Vouw het korte stuk van 7 cm door de helft en pin de goede kant vast op een van de eindes van de rits. 

Trek het andere stuk van de riem van 10 cm door de D-ring en pin dit stuk aan het andere uiteinde van de ritssluiting. Naai beiden riemstukken dichtbij de rand vast en knip de uitstekende ritssluiting vervolgens af.

STAP 6

stap 7

Open de rits en draai de toilettas binnenstebuiten en naai de zijkanten aan elkaar vast.

STAP 7

stap 6

Vouw vervolgens de hoeken tegen elkaar en naai ook deze aan elkaar vast.

STAP 8 (de voering) 

Deze stap legt uit hoe je de toilettas voorziet van een voering. Hoewel dit optioneel is, raden we het zeker aan om deze stap te volgen! Zo krijgt de toilettas namelijk een extra afgewerkte finish met een nóg mooier eindresultaat.

voering

1. Vouw als eerste de 1cm naadtoeslag aan de lange kanten van de voeringstof naar binnen toe en strijk deze.

voering1

2. Plaats vervolgens deze kanten naar het midden van het stuk stof met de verkeerde kanten naar buiten. Naai de twee zijkanten daarna vast.

voering2

3. Vouw daarna de hoeken naar elkaar toe en naai ook deze vast.

voering3

4. Stop de voering daarna in de toilettas zodat de verkeerde kanten naar elkaar toewijzen. Pin de voering vast aan de buitenste stof met behulp van de stofclips. Als laatste naai je deze aan elkaar vast met de hand.

TA DA!

Je toilettas is klaar! Wij zijn benieuwd naar jouw creatie! Vergeet niet om een foto via social media te delen met de #mytextielstad.