Modeliefhebbers halen nog altijd inspiratie uit de jaren 90. Na de choker en de fanny packs heeft ook de scrunchie dit jaar zijn herintreden gedaan. Een simpel accessoire om gemakkelijk je haar op te vrolijken. En het beste van alles: hij is heel makkelijk zelf te maken, zelfs zonder naaimachine! Dus zelfs als je jezelf in de categorie “beginner” rangschikt, of je dochtertje wil ook graag net als mama achter het naaimachine plaatsnemen is dit een goed begin. Het leuke aan een scrunchie is dat je hem van iedere stof kunt maken, zo kun je hem niet alleen matchen met je (zelfgemaakte) outfit maar ook je restjes stof krijgen zo nog een functie.

 

Bekijk deze DIY ook als video!

 

Wat heb je nodig?

 

  • Een strook stof van ongeveer 50 bij 12 cm (Mocht je dunner haar hebben, of juist veel haar, dan kun je wat spelen met de lengte zodat het bijvoorbeeld een minder grote scrunchie wordt.)
  • Een stuk elastiek van ongeveer 20 cm
  • Spelden
  • Schaar
  • Centimeter
  • Eventueel veiligheidsspeld

 

Hoe ga je te werk?

 

Vouw de stof dubbel in de lengte met de goede kant op elkaar en speld dit vast. Vervolgens stik je de open kant aan elkaar, dit kan zowel met de naaimachine als met de hand. Mocht je stiksel niet helemaal recht zijn: no worries! Doordat de scrunchie straks gerimpeld is, zie je dit niet meer.

 

Keer de stof binnenstebuiten zodat de goede kant aan de buitenkant zit. Je hebt nu een soort tunneltje van stof waar je het elastiek doorheen gaat halen. Haal de elastiek door de “tunnel”, dit kun je gemakkelijk doen door aan het uiteinde van het elastiek een veiligheidsspeld vast te maken.

 

Vervolgens knoop je de uiteindes van het elastiek stevig aan elkaar. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de uiteindes van de stof aan elkaar te maken. Ook dit kan weer of met de naaimachine of met de hand. Het mooiste resultaat krijg je als je de (gerafelde) uiteinden eerst naar binnen vouwt, en vervolgens de ene kant over de andere schuift. Stik dit vast met een stikseltje (of met een paar losse steken) en je bent klaar!