Stoer, tijdloos en praktisch: deze stijlvolle leren hoes voor zijn laptop, tablet of telefoon. Met behulp van dit stappenplan maak je snel een geweldig cadeau waar jouw Valentijn zeker blij van gaat worden!

made with love

Deze hoes is erg eenvoudig om te naaien zonder dat je er een naaimachine voor nodig hebt. Ook kun je het uiteindelijke design helemaal maken zoals jij het wil. Zo kun je de afmetingen aanpassen, de details en de kleur. Lees dus snel verder en get creative!

BENODIGDHEDEN

Benodigdheden

Stevige leerlook stof
Borduurnaald zonder punt
Gaatjestang
Meetlint
Creatief garen
Rolmes
Universele liniaal
Opvouwbare onderlegger 45x60
Stof clips
Optioneel: handmade applicatie

STAP 1

stap1

Begin met het berekenen van de benodigde afmetingen. Dit is afhankelijk van het apparaat waarvoor jij de hoes wilt maken. Meet als eerste de lange kant, vervolgens de breedte en als laatste de hoogte oftewel de dikte van het apparaat. Noteer deze afmetingen. Er is maar één leren rechthoek nodig. Deze afmetingen bereken je als volgt:

Breedte: 2 x de breedte + 2 x de dikte van het apparaat + 2 cm naadtoeslag

Lengte: lengte van het apparaat + dikte van het apparaat + 1 cm naadtoeslag

Snijdt de rechthoek uit het leer.

STAP 2

STAP 2

Vouw het leer samen met de verkeerde kanten naar elkaar toe en zet de vouw vast met behulp van de stofclips.

Zorg er bij deze stap voor dat de randen perfect op elkaar aansluiten.

STAP 3

STAP 3

Punch de gaatjes in het leer met de gaatjestang. Deze gaatjes dienen 5 tot 7 mm van de open korte kant en open lange kant af te liggen. De afstand tussen de gaatjes is ongeveer 1 centimeter. Met behulp van een priem kun je eventueel de gaatjes markeren voordat je met de tang aan de slag gaat.

STAP 4

STAP 4

Nu is het tijd om je naald en draad tevoorschijn te pakken. Begin met je naald aan de binnenkant onderkant van de hoes. Werk vervolgens met een simpele steek (zoals deze overstag steek) totdat je alle gaatjes hebt gehad. Als de naald naar boven komt, steek je deze op dezelfde manier terug. Op deze manier loopt de draad uiteindelijk door aan de onder en bovenkant door alle gaatjes. Maak aan het einde een knoopje zodat de draad niet los kan gaan.

STAP 5

STAP 5

Optioneel: voeg een handmade pin toe aan je hoes om deze een persoonlijke en professionele look te geven. Bepaal waar aan de bovenkant je deze applicatie wilt hebben. Markeer de gaatjes als eerste met een priem om ze vervolgens door te prikken met de gaatjestang. Aan elke kant naast het gaatje dien je 7 mm verder nog een gaatje te prikken. Als laatste naai je de applicatie vast en knoop je de draad aan de binnenkant van de hoes.

KLAAR!

Easypeasy toch? Wij zijn benieuwd naar jouw eindresultaat! Vergeet niet de foto te uploaden op social media met #mytextielstad!