Bernima

Bij Textielstad hebben we allemaal wel 'iets' met textiel. De een is fervent borduurster, de ander voorloper in de nieuwste modetrends en een houdt van het maken van cosplay-kostuums. Ieder op zijn eigen manier en niveau. Maar één ding hebben we allemaal gemeen: we zitten allemaal graag achter een BERNINA. Wij zijn dan ook erg blij dat we sinds enige tijd dit fantastische merk aan ons assortiment hebben mogen toevoegen! 

Wij kiezen voor BERNINA

 


Wat maakt BERNINA uniek?

BERNINA staat sinds jaar en dag voor robuuste machines waar je jarenlang plezier van hebt. De eersteklas kwaliteit blijkt onder andere uit de nauwkeurige steken en de grote doorsteekkracht bij dikke lagen stof. Met de talloze exclusieve en innovatieve functies onderscheidt BERNINA zich bovendien van alle andere naaimachines. Hiermee wordt ondanks de hightech binnenkant van de machine een eenvoudige en intuïtieve bediening gewaarborgd. Je hebt een veelvoud aan nieuwe mogelijkheden ter beschikking om al je creatieve ideeën te realiseren.

 

Typisch BERNINA

 • Slimme beeldschermen: Bijna alle BERNINA modellen zijn voorzien van een touchscreen of een LCD-scherm zodat je steeds alles onder controle hebt.
 • Groot werkvlak: Door de vrije arm-aanschuiftafel aan te brengen wordt het werkvlak groter, waardoor je veel gemakkelijker aan grote projecten werkt zoals bijv. gordijnen of avondjurken. Ook het naaien van zomen in broeken of zakken gaat heel gemakkelijk.
 • Borduren met de vrije arm: Met een speciaal borduurraam kunnen kleine gesloten delen, zoals kinder-T-shirts of sokken worden geborduurd.
 • Persoonlijk programma: De basisinstellingen van de steken kunnen individueel worden gewijzigd en opgeslagen. Zo kun je jouw favoriete instellingen altijd snel oproepen.
 • Persoonlijk geheugen: Bij het wisselen tussen verschillende toepassingen blijven de laatst gekozen steekinstellingen bewaard.
 • Knoop-meetsysteem op het beeldscherm: Houd gewoon de knoop tegen het beeldscherm, meet de diameter van de knoop – en zie daar, de lengte van het knoopsgat wordt automatisch ingesteld en kan zo vaak als je maar wilt worden genaaid.
 • BERNINA Grijper: Het hart van de BERNINA 7-serie maakt het mogelijk om langer met een hoge precisie te naaien zonder onderbreking, met een steekbreedte tot 9 mm.
 • BERNINA dubbeltransport: Het dubbeltransport van BERNINA ondersteunt je bij het naaien van fijn materiaal. Zodra deze functie geactiveerd is, wordt de stof tegelijk van boven en van onder getransporteerd. Zo kunnen zelfs dunne stoffen gelijkmatig en zorgvuldig genaaid worden.
 • Maximale steekcontrole: Blijvende of tijdelijke verandering van steekbreedte, steeklengte en naaldstand bij alle steken – zelfs tijdens het naaiproces.
 • BERNINA SteekRegulator (BSR): De revolutionaire naaivoet voor gelijkblijvende steken bij elke snelheid en elke richting van de stof én voor perfecte en prachtige projecten die met de rechte steek en zigzag uit de vrije hand worden genaaid.
 • Naaigids: Geeft voor elke toepassing de geschikte naaivoet(en), de naaivoetdruk, de juiste naald en de transporteurstand weer en stelt automatisch de draadspanning en de gewenste steek in.
 • BERNINA naaivoeten: Meer dan 70 gedeeltelijk unieke naaivoeten, zoals het BSR-systeem en de punching-set, vereenvoudigen het naaien en quilten en bieden nieuwe creatieve mogelijkheden.
 • BERNINA Free-Hand-System (FHS): Met de kniehevel laat u de transporteur zakken en zet u tegelijkertijd de naaivoet omhoog, zodat u uw handen vrij heeft om de stof te geleiden en te verschuiven.
 • BERNINA DesignWorks: De uit drie modules bestaande set vereenvoudigt het vervaardigen en uitsnijden van motieven en vormen, het tekenen van kleurrijke ontwerpen en de creatie van eigen motieven met glittersteentjes.
   

 

Sinds augustus 2018 is Textielstad officieel 'BERNINA Aktiv Partner'. Je kunt bij ons terecht voor je service, onderhoud en meer...

Bekijk het complete BERNINA assoriment in onze webshop en kom langs in onze winkel om het zelf te ervaren! Alle modelen zijn beschikbaar.