Spijkers en spijkers

€ 17,50
Voor 20:00 besteld, vandaag verzonden

Scherp, gevat en functioneel - De ontwerpen van de tweeling Truus en Riet Spijkers hebben sinds de oprichting van het modelabel in 2000 een herkenbare en geliefde stijl. Rebellerend tegen stereotype ideeën over wat vrouwelijk is, richt Spijkers en Spijkers zich tot de zelfbewuste en moderne vrouw die graag de regels van haar sekse wil herzien. De ontwerpen van het duo zijn herkenbaar door de grafische belijning die is toegesneden op het vrouwenlichaam. Hiermee tonen ze een paradoxaal beeld: dat van een krachtige, onafhankelijke en tegelijkertijd elegante vrouw.

De zussen zijn onafscheidelijk en vullen elkaar perfect aan: Truus is ‘de schilder'. Zij denkt in stijl en kleur. Riet ‘de beeldhouwer', vertaalt hun gezamenlijke ideeën naar driedimensionale vormen. Met Elsa Schiaparelli en Madeleine Vionnet als hun respectievelijke modehelden creëren ze hun gezamenlijke visie, gekenmerkt door een fascinatie voor de jaren '20 van de vorige eeuw. Ze werken graag met heldere geometrische vormen, waarmee ze het vrouwenlichaam op en sterke en onafhankelijke manier benadrukken.

Spijkers & Spijkers is deel 6 van een reeks waarin Nederlandse modeontwerpers centraal staan die belangrijk zijn geweest in de ontwikkeling van de Nederlandse en internationale mode. Met deze reeks probeert ArEZ modelectoraat de Nederlandse mode- en designgeschiedenis in kaart te brengen. In de reeks verscheen eerder Alexander van Slobbe, Oilily, Fong-Leng, Jan Jansen en Marlies Dekkers.

Meer Info

  • Voor 20:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Gratis verzonden binnen NL vanaf € 50,-
  • Het beste deskundige advies
  • De grootste van Nederland
  • Een 'echte' winkel, je bent welkom!

Meer Info

Meer Info
Artikel code ISBN9789089102614
EAN code 9789089102959
Code Leverancier 9789089102614
Afmeting mm 16x168x123
Auteur Hanka Van Der Voet, Jos
Trefwoorden Mode, Modeontwerpen
Aantal Pagina's 140
Publicatiejaar 2011
Vertaald uit het Engels
Uitgever W Books

Veel gestelde vragen

Vragen van andere klanten
Er zijn nog geen vragen gesteld
Wil je een vraag stellen? Log eerst even in dan helpen we je graag.

Reviews