Navigatie

Alles voor de Kerst - Kerstinspiratie

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Met deze impregneersprays trotseer jij de Hollandse regenbuien!

29 februari 2020

Ons kleine kikkerlandje staat toch wel bekend om haar onvoorspelbare buien. Hoop op een Elfstedentocht, of juist zachte winters, regen tijdens de zomervakantie, in Nederland is alles mogelijk. Over één ding kunnen we in ieder geval zeker zijn: in Nederland regent het genoeg. Waterdichte en waterafstotende stoffen in de collectie zijn dan ook eigenlijk een must. Maar zelfs met waterafstotende stoffen ben je niet verzekerd van een 100% waterdichte outfit. Maar geen paniek, wij helpen je verder!

In ons assortiment hebben we namelijk verschillende impregneer producten waarmee je de waterdichtheid van jouw creatie gemakkelijk verhoogd. Maar voordat we daar aan beginnen, gaan we even terug naar de basis. Er is namelijk een belangrijk verschil tussen waterdicht en waterafstotend. Voor velen lijken die twee termen hetzelfde, maar niets is minder waar! Waterdicht is namelijk een stof die geen water doorlaat en je dus droog houdt, ook tijdens heftige en langdurige regenbuien. Dat klinkt als de welbekende regenjassenstof. Toch worden veel regenjassen die je in de winkel koopt gemaakt van waterafstotende materialen. Wat inhoudt dat ze je prima droog houden tijdens een lichte regenbui, maar niet wanneer je de hele dag in de stromende regen staat. Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen alle waterafstotende stoffen en hun dekking. De ene houdt je simpelweg langer droog dan de ander.

Nano- Softshell Kobalt

Nano- Softshell Rose

Taslan Para Waterafstotend Mint

PS: Op zoek naar waterafstotende stoffen? Kijk dan eens hier!

De probleemgevalletjes: naden en ritsen

Daarnaast hangt het niet alleen van het door jou gekozen stof af, of een jas waterdicht of waterafstotend is. Ook de naden en de ritsen spelen daarin namelijk een grote rol. Water kan gemakkelijk door de naden en ritsen heen komen. Daarvoor kun je verschillende maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld waterdichte ritsen of simpelweg een extra flapje voor bij de rits wat de regen buiten houdt. Maar misschien wel de beste oplossing: een impregneerspray!

De verschillende impregneersprays

Een impregneerspray of een nadendichter kun je gebruiken om de stof een extra coating te geven (aan bijvoorbeeld je katoenen stof), maar daarnaast ook om – zoals de naam al aangeeft – de naden te dichten. Tijdens het naaien maak je met de naald gewoonweg gaatjes in de stof waar tijdens een lange regenbui op een gegeven moment water doorheen kan komen. Met de nadendichter van bijvoorbeeld Stimex Seam Sealer kun je gemakkelijk ervoor zorgen dat de naden waterdicht worden en geen vocht doorlaten. Daarnaast kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken om naden van je zonwering of tent waterdicht te maken.

Naast deze Stimex Seam Sealer hebben we ook diverse impregneersprays, voor diverse stoffen, die voor een water- én vuilafstotende werking zorgen. Dit kun je zelfs toepassen op stoffen van bijvoorbeeld katoen of linnen, die van oorsprong niet waterafstotend zijn. Daarvoor is de Anchor Extra geschikt. Door de spray is het goed gelijkmatig te verdelen over de kleding.

De Pretentine Spray is geschikt voor kleding dat gemaakt is van kunststof met een deel katoen en/of linnen. 

  

Benieuwd naar ons volledige assortiment waterafstotende producten? Neem dan een kijkje op deze pagina :).

Hoe ga je aan de slag met impregneerspray?

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk dat alle stofjes en vuil van het textiel weg zijn. Het impregneermiddel kun je het beste aanbrengen met een zachte borstel of door een aantal keer te sprayen. De kleding moet daarbij volledig doorweekt worden, daarna moet je het natuurlijk goed laten drogen, maar niet in de zon! Probeer de zon zoveel mogelijk te vermijden tijdens het drogen.


Heb je nog vragen over hoe je het beste aan de gang kunt gaan met impregneerspray, of welke het beste past bij de door jouw gekozen stof? Stel ze gerust aan ons, wij helpen je graag verder!