Navigatie

Heel veel nieuwe stoffen! Neem snel een kijkje >>>

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Tips & Tricks - Zelf je eigen, unieke tas maken!

30 april 2020

Tassen heb je nooit genoeg. De beroemde Birkin Bag of een Chanel-tas staan op vele wenslijstjes, maar tot we genoeg spaargeld hebben verzameld voor zulke pareltjes is een zelfgemaakte tas ook best leuk. Wat zeg ik? Superleuk! Helemaal uniek én betaalbaar.

 

Het kiezen van het juiste patroon 

 

Al eerder plaatsen we een blog over het maken van een tas. Zo vind je hier hoe je een rugtas binnen maar liefst 30 minuten maakt, en hier hoe je een klassieke shopper maakt. Wil je het wat uitgebreider aanpakken en aan de slag willen gaan met bijvoorbeeld een boekentas, een etuis of een travelcase? Dan zit je hier goed! Bij Textielstad hebben we namelijk verschillende fournituren en accessoires voor het maken van tassen. Denk aan diverse tassenbodems, sluitingen en handgrepen.

 

Voordat je begint met het kiezen van je materialen is het belangrijk goed bij jezelf na te gaan waar jouw droomtas aan moet voldoen. Wil je veel opbergmogelijkheden, of liever een klein tasje? Wil je dat jouw tas hoog of juist laag hangt, of wil je helemaal geen schoudertas maar bijvoorbeeld een enveloppetasje? Mocht je het lastig vinden om een keuze te maken dan hebben we hier alvast wat patronen op een rijtje gezet ter inspiratie!

 

   

 

De beste stof voor jouw tas 

 

Nadat je een patroon gekozen hebt, is natuurlijk de stof ook niet onbelangrijk. Je keuze is vaak afhankelijk van wat voor soort tas je wilt gaan maken. Maak je een eenvoudige shopper dan kan een vrolijk katoentje prima volstaan, maar ga je voor een boekentas dan is een wat stevigere stof zoals imitatieleer vaak een betere optie. Mocht de door jou gekozen stof extra versteviging nodig hebben dan kun je het natuurlijk altijd verstevigen met Decovil (light).

 

    

 

Een tassenbodem voor extra versteviging 

 

Er moeten nog meer keuzes gemaakt worden! Wil je bijvoorbeeld jouw tas aan de onderkant verstevigen met een echte gevlochten tassenbodem? Een gevlochten tassenbodem is vaak niet alleen praktisch maar ook decoratief erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke strandtas die dit ook vaak heeft. Op zoek naar een andere tassenbodem? Geen probleem, er is keuze genoeg! Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een bodem te maken door een door jou gekozen stof goed te verstevigen.

 

  

Handgrepen voor een comfortabele grip 

 

Vervolgens is het ook fijn om de tas comfortabel te kunnen dragen. Goede handgrepen of een goed stuk tassenband is dus belangrijk; of je de tas nu in je hand draagt of om je schouder. Van die rode strepen in je nek is nou ook niet echt wat je wilt. In ons assortiment hebben we diverse kant-en-klare handgrepen die je zo in je tas kunt zetten. Ga je liever voor een mooie tassenband in combinatie met een gesp of karabijnhaak? Kan natuurlijk ook! Het is juist zo leuk dat je een zelfgemaakte tas helemaal naar jouw wensen aan kunt passen.

 

  

 

De keuze uit tientallen sluitingen

 

Vervolgens is een goede sluiting ook niet onbelangrijk. Ritsen zijn een veel gekozen optie en die hebben we bij Textielstad gelukkig meer dan genoeg! Voor rugtassen hebben we zelfs speciale ritsen.
Maar er zijn natuurlijk meerdere opties. Denk eens aan magneetsluitingen, klikgespen of echt specifieke tassluitingen. We hebben een aantal opties hieronder voor je op een rijtje gezet!

 

    

 

De finishing touch

 

Na een patroon, de juiste stof, een tassenbodem, handgrepen en de goede sluiting is je tas (zo goed als) af. Laat iedereen zien dat jij hem zelf gemaakt hebt met een label! Voelt het nog niet helemaal af? Ga voor een finishing touch met studs of strassteentjes of beschilder je tas met textielverf. Er zijn mogelijkheden genoeg om je tas helemaal te maken zoals jij hem zelf wilt.

 

Het onderhoud van jouw zelfgemaakte tas 

 

Natuurlijk wil je vervolgens je tas wel zo lang mogelijk mooi houden. Een beschermlaagje zoals een impregneerspray kan daarbij helpen. Hierdoor blijft het materiaal langer schoon en droog.

 

Is jouw tas af? Laat hem ons zien! We zijn altijd super benieuwd naar jullie creaties :).

Tags:
  • tassen
  • tips&tricks