Navigatie

Alles voor de Kerst - Kerstinspiratie

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Spencer Weather

23 oktober 2023

Momenteel zie je in de confectie veel blouses met pofmouwen voorbij komen. Super stijlvol, maar hoe draag je zo’n blouse tijdens de herfst of winter? Met een vest of jasje verstop je de ballonmouwen en verstop je dus het meest essentiële onderdeel van jouw statementblouse. Bovendien kreuken de mouwen, dat is zonde! Een spencer biedt hier een goede uitkomst. Het geeft de warmte die je nodig hebt in de herfst of winter maar laat jou ook stralen in die prachtige blouse. Wanneer je kiest voor een spencer met een boothals, geef je ook ruimte aan de kraag. De meeste spencers hebben een dikke rolkraag of klein colletje, maar met dit patroon geef je net die speelse, moderne variatie aan jouw spencer waardoor deze de perfecte aanvulling wordt voor jouw outfit.

Daantje: “Ik heb bewust voor dikkere breinaalden gekozen dan op het etiket van de wol staat voorgeschreven. Daardoor creëer ik een grof effect in de spencer waar ik zo van hou. De wol van Annell waar ik voor koos, heeft twee kleuren in de draad, wat het grove effect extra versterkt. Tenslotte gaf ik voor dit project de voorkeur aan de Prym Ergonomics breinaalden, de driehoekige breinaalden. Het was even wennen om er mee te werken, want ze liggen anders in je hand! Ze breien wel echt super fijn en ik merk dat ik het met deze breinaalden langer vol kan houden zonder kramp te krijgen. Ik ben fan!”  

 

Benodigdheden voor Spencer Weather

  • Prym breinaalden  maat 7, lengte 40 cm
  • 8 bollen Annell Rapido Plus 9329
  • 2 Prym steekhouders  

Patroon voor Spencer Weather

Zet 60 steken op
Brei 12 rijen; 2 steken recht, 2 steken averechts
Brei 1 rij recht waarbij je na iedere 4e steek, 1 steek erbij breit tot 70 steken
Brei vervolgens 54 rijden, 1 rij averechts, 1 rij recht en herhaal dit

 

Nu ben je op de hoogte om het armsgat te breien. Zet bij de volgende 4 rijen de eerste 2 gebreide steken en de laatste 2 gebreide steken op een steekhouder, zodat je na 4 rijen op iedere steekhouder 8 steken hebt. Je breit deze 4 rijen zoals het eerste stuk, dus 1 rij recht en 1 rij averechts. Na deze 4 rijen heb je 62 steken op de breinaald staan. 
Brei 38 rijen, 1 rij recht, 1 rij averechts
Brei 10 rijen met de boordsteek; 2 steken recht en 2 steken averechts
Brei het pand af door de 1e steek met de 2e steek samen te breien, de 2e steek met de 3e, etc. 

 

Nu zet je van 1 steekhouder de 8 steken weer terug op de breinaald en neem je van iedere rij de 1e steek weer op zodat je 46 steken op je breinaald hebt. 
Brei 10 rijen met de boordsteek; 2 steken recht en 2 steken averechts
Brei vervolgens de boord weer af door de 1e steek met de 2e steek samen te breien, de 2e steek met de 3e, etc.
Herhaal dit bij de andere steekhouder om het andere armsgat te maken.

 

Het eerste pand is nu klaar. Deze spencer heeft een voorpand en achterpand die gelijk zijn aan elkaar, dus herhaal het bovenstaande om het tweede pand te maken. Zet hierna de 2 panden aan elkaar en kijk hoe groot je het gat voor je hoofd wil hebben. 

 

Ben trots op jouw creatie! Deel jouw spencer a la Daantje op Instagram of Facebook met de #mytextielstad of tag Textielstad. Samen maken we er wat moois van!