Navigatie
  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

DIY - Festival-style tricot maxidress

13 juni 2019

Een prachtige maxi-dress, ideaal voor het festivalseizoen!

Het festivalseizoen is al even van start, maar gelukkig nog niet voorbij! Een feestje in de buitenlucht… Dat betekent gezelligheid onder het genot van muziek, een hapje en drankje. Je wil er dan natuurlijk ook leuk uitzien, dus deze keer een maxidress voor de festivalgangers (én natuurlijk ook voor de mensen die gewoon een fijne, luchtige, Ibiza-style maxidress voor in de zomer willen). Lees snel verder!

Het patroon is McCall’s M7596 (= uit de collectie en helaas niet meer te bestellen) en we maken model D, een zeer wijdvallende maxidress waar je je vrij in kunt bewegen met een leuk detail bij de schouder. We kiezen voor een paneelstof: Paneel Tricot Block. Dit paneel is circa 112 cm bij 150 cm en bestaat uit twee vlakken: het oranje gedeelte en het crèmekleurige gedeelte. We gebruiken voor deze jurk 1,5 paneel. Het patroon is ook geschikt voor andere lichtgewicht en soepelvallende stoffen zoals tricots en crêpe.
Het patroon bestaat maar uit 5 patroondelen: het voorpand, achterpand, beleg voorpand, beleg achterpand en de strikjes bij de schouders. De belegdelen verstevigen we met Vlieseline H609, dit is een bi-stretch, opstrijkbare en soepele tussenvoering. Het model zit snel in elkaar, omdat je het grotendeels aan elkaar kunt locken.

Bij de schouders, mouwen en de onderkant hebben we de jurk smal omgezoomd en de strikjes zijn bij de schouders eraan gestikt. We gebruiken een jersey/ballpoint naald H SUK 70/10.

Vervolgens gaan we het beleg “understitchen”. Dit is een term die vaker voorbij komt bij patronen. Wat is dat eigenlijk en wanneer pas je dit toe?

Understitchen is de stof doorstikken op de kant die niet zichtbaar is aan de buitenkant, bijvoorbeeld bij het beleg. Je stikt in feite alleen het beleg aan de naadtoeslag. Hierdoor valt het beleg beter naar binnen. Het komt vaak voor bij halslijnen, maar ook bij de zakken van een broek, bij een gevoerd kledingstuk bij de mouwen of de onderkant etc…

Hoe doe je dit:

  1. Knip de naad van het beleg korter

  2. Strijk de naad van het kledingstuk zo dat deze over de naad van het beleg valt

  3. Stik het beleg of de voering smal op de kant door

Onze collega’s hebben de jurk even gepast. Het is maat M, maar zoals je ziet is dit model ook zeer geschikt voor het vollere postuur!

Wij hebben de festival/Ibiza vibe al te pakken, jij ook?