Navigatie

Alles voor de Kerst - Kerstinspiratie

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

DIY - (spelden)kussen

19 september 2019

Creëer je eigen low-budget speldenkussen!

Toe aan nieuwe decoratie in de woonkamer, of is de kinderkamer toe aan een opfrisbeurt? Na deze tutorial kun je zelf jouw interieur opleuken met unieke kussentjes, en het beste van alles: het is ook nog eens super low budget! Je kunt de kussentjes zo groot maken als je zelf wilt, maar wanneer je ze in het klein maakt, zijn ze ook nog eens superhandig als speldenkussentjes.

Bekijk deze DIY ook als video!

Benodigdheden voor je eigen (spelden)kussen

Volg deze stappen voor het maken je eigen (spelden)kussen

Zelf kussentjes maken lijkt misschien ingewikkeld maar is easy peasy!

  1. Om te beginnen plaats je het ronde voorwerp op de stof en neem je de omtrek 2 keer over. Knip de rondjes uit en speld ze met de goede kant op elkaar. Het handigst is om de spelden er horizontaal in te zetten, dan kun je ze laten zitten tijdens het naaien.

  2. Naai de rondjes aan elkaar vast maar laat ongeveer een centimeter of 4 open. Door dit gaatje ga je het kussentje straks opvullen. Naai daarnaast ongeveer 1 cm van de kant, dit randje geef je vervolgens over de gehele lengte (behalve het stukje dat je hebt open gelaten) inknipjes. Keer het rondje dan binnenstebuiten en je ziet dat het echt al begint te lijken op een kussen(sloop)!

  3. Deze ga je opvullen met de volumevlies of de opvulwatten. Het mag flink opgevuld worden want je wilt natuurlijk geen slap kussentje. Daarna ga je het gaatje dat je open gelaten hebt voor het opvullen met de hand dichtnaaien. In principe is je kussentje nu al klaar, en je kunt hem zo laten als je wilt.

  4. Maar om hem nog wat op te vrolijken kun je het volgende doen: neem een wat dikkere naald met een lang stuk garen eraan (dubbel geregen). Lus de draad vanaf het middelpunt een keer of zes om het kussentje heen, als je de draad strak genoeg aantrekt ontstaat er een soort bloemetjeseffect. Om de lus in het middelpunt mooi weg te werken, kun je precies op dat punt nog een leuke knoop vastzetten. En klaar is je kussen!

Wij zijn benieuwd naar jouw unieke kussen, deel je creatie op Instagram via #mytextielstad en wie weet reposten wij hem wel!