Navigatie

Alles voor de Kerst - Kerstinspiratie

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

DIY - De mooiste Nieuwjaars-outfits mét tips voor het beste resultaat!

11 december 2019

Schitterend het nieuwe jaar in met deze nieuwjaarsoutfits!

Oudjaarsavond staat alweer bijna voor de deur. Heb jij al je volledige kledingkast doorzocht, de hele stad afgestruind en wel twintig webshops bezocht, maar nog steeds geen idee wat je aandoet? Geen paniek, Textielstad helpt je door deze kledingcrisis. Wij hebben de drie mooiste en feestelijke patronen voor je op een rijtje gezet, met een aantal van onze meest prachtige stoffen.

Zoals deze jurk uit de Burda bijvoorbeeld. Vooral de bijzondere hals van deze jurk valt op en geeft nét dat beetje extra. De lengte is helemaal naar wens aan te passen, net zoals er met dit patroon keuze is uit een lange mouw of een kapmouw. Houdt er wel rekening mee dat dit patroon alleen geschikt is voor tricot stoffen met een bi-stretch (wat alleen maar positief is; in dat geval heb je weer wat meer ruimte voor die extra oliebol). Wij raden deze Fluweel stof aan, verkrijgbaar in een echte decemberkleur: bordeaux.

Tricot verwerken

Tricot kan soms lastig te verwerken zijn. De zelfkanten van tricots zijn vaak gelijmd waardoor de stof “trekt” in de richting van de zelfkant. Door die zelfkanten ervan af te knippen, zal de stof zich ontspannen en is de volledige breedte te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk er rekening mee te houden dat tricot stoffen kunnen krimpen, afhankelijk van de gebruikte grondstoffen. Wij adviseren altijd voor het knippen de stof te wassen om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Wat betreft naalden kun je het beste een Jersey Speciaal-naald gebruiken. 

Super chique, ook zonder jurk

Een andere feest-favoriet is deze jumpsuit. Want ook als je niet van jurken houdt, kun je er natuurlijk super chique uit zien. Zéker in combinatie met de Plain Fluweel Dark Gold cocktailstof. Wil je absoluut wél een jurk aan, ook dan kun je dit patroon gebruiken. Er zit zowel een patroondeel voor broekspijpen bij, als voor een rok aan de onderkant. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de mouwtjes weg te laten, zoals ook bij de werkbeschrijving staat aangegeven. Je kunt dus eigenlijk alle kanten op! Kan je ook alvast aan de slag voor volgend jaar ;).

Voor de voering raden we bij de stof Boston Gold de Elastoson stretch voering aan. Is de Boston Gold toch niet helemaal wat je zoekt, kijk dan eens hier naar onze andere cocktailstoffen. Of bedenk eens wat je nog allemaal nog meer kunt doen met deze stof; een feestelijke draperie als decor voor je Oudjaarsfeestje bijvoorbeeld.

Vier avondjurken uit één patroon!

Ben je er nog niet helemaal over uit wat je wilt gaan maken, of wil je gewoon heel enthousiast aan de slag met een jurk voor Oudjaarsavond én eentje voor de nieuwjaarsborrel? Van dit patroon van McCall kun je vier verschillende avondjurken maken, allemaal even chique. Het patroon wordt gebruikt in combinatie met stof met een lichte stretch, en dat betekent dat er dus keuze genoeg is! Om de keuze wat eenvoudiger te maken hebben wij er alvast eentje voor je uitgekozen: de Pailletten Glammy Eyes, in combinatie met wederom de Elastoson stretch voering.

Paillettenstof verwerken

Het verwerken van pailletten-stof kan soms een uitdaging zijn. Maar met de volgende tips gaat het ook jou zeker lukken. Ten eerste kan het verstandig zijn het patroon eerst uit te werken van een goedkoop of oud stofje. Het is lastig om stof met lovertjes uit te halen, het kan daarom een hoop gedoe besparen om eerst te checken of het patroon helemaal passend en naar wens is. Daarnaast adviseren we een oude stofschaar te gebruiken. De pailletjes zijn slecht voor je schaar en maken hem bot. Probeer alsnog zoveel mogelijk aan de achterkant te knippen, tussen de pailletten door. Zo voorkom je ook zo veel mogelijk ‘gebroken’ glimmertjes.

Ook voor je naalden zijn pailletten niet een favoriete keus, en een oude naald gebruiken is natuurlijk niet echt een optie. Dunne naalden daarentegen wel. Zo kun je zoveel mogelijk tussen de pailletten door naaien. (Extra reservenaalden zijn overigens geen overbodige luxe met dit soort projecten.) Heb je vragen over de verwerking van dit type stof, of over de bovenstaande patronen? Laat het ons gerust weten, wij helpen je graag verder!

Bestel je een van deze stoffen of patronen vandaag nog voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje vandaag nog met de post mee gaat. Kun jij zo snel mogelijk beginnen aan je feestelijke creatie! Vergeet vooral het resultaat niet met ons te delen via social media met #mytextielstad ;).